dimecres, 2 de març del 2016

Coca de xocolata



Aquesta és una recepta en la què l'aigua és un ingredient per elaborar un pastís dolç.

Ingredients:
1 got d’ous
1 got de sucre
1 got d’oli
1 got d’aigua
1 pastilla de llevat
farina (la que admeta)


Elaboració:
Mesclem els ous, el sucre i l’oli i ho remenem bé. Afegim l’aigua tèbia (cal escalfar-la, però sense arribar a bollir) i el llevat. A continuació, afegim la farina a poc a poc, treballant la massa i barrejant bé tots els ingredients. No ha de quedar una massa molt dura.
Deixarem la massa reposar en un lloc temperat fins que puje, senyal que estarà bona (uns 30 minuts aproximadament)


Aquesta pasta s’anomena pasta de pa cremat (panquemado ) i pot ser utilitzada per a diferents tipus de coques. Nosaltres farem la coca de xocolata, per al que necessitarem:


xocolata en pols
sucre
farina
llimona ratllada
oli


Estenem la pasta i fiquem damunt un grapat de xocolata en pols, sucre i la ratlladura, i afegim oli com si fos per amanir. Agafem les vores de la pasta i fem una mena de saquet. Tornem a aplanar i repetim l’operació, afegint la xocolata en pols, el sucre, la ratlladura i l’oli, i de nou agafarem les vores per fer un nou saquet. Si no hi ha prou pasta per cobrir, es pot fer una capa de pasta per tapar.
Deixem reposar una 15 minuts. Abans de ficar al forn, la pintarem amb ou i l’ensucrarem. Al forn tindrem la coca un 25-30 minuts a 190º.

2 comentaris:

  1. Estava boníssima Ana! Provarem de fer-la!

    ResponElimina
  2. Best online casino site with real money no deposit
    What online casino sites provide players the best bonuses? Online casinos offer no deposit bonus codes that keep players happy. Lucky Club Casino luckyclub.live 2021.

    ResponElimina