Hi ha molts tipus de pa, pa blanc, pa integral, pa de viena, pa de fruits secs, etc. Però els ingredients bàsics per fer pa són tres: la farina, l’aigua i el llevat. De nou troben que l'aigua és un ingredient principal per elaborar el nostre pa.
Ingredients
500 gr. de farina
250 gr. d'aigua aproximadamnet
10 gr. de sal
1 pastilla de llevat
|
Elaboració
Barrejar tots els ingredients i treballar-los fins a aconseguir una massa fina. Si trobeu que us falta aigua, aneu-ne afegint, però a poc a poc, una cullerada cada vegada. Si, al revés, veieu que la massa és massa tova afegiu farina, també a poc a poc. Tapar-la amb un drap humit i deixar-la reposar fins que dobli el seu tamany.
Tornar a amassar. Tallar la pasta i formar els pans. Deixar-los creixer sobre una plata greixada, a punt per anar al forn.
Introduir el pa al forn a 200ºC. Estarà a punt quan veieu que estan torradets per sota. Segons el tamany i el tipus de forn variarà el temps necessari de cuita. En tot cas podeu calcular una mitja hora si no són panets molt petits, però aquest temps només és orientatiu.
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada