dilluns, 7 de març del 2016

Fem pa blanc

Hi ha molts tipus de pa, pa blanc, pa integral, pa de viena, pa de fruits secs, etc. Però els ingredients bàsics per fer pa són tres: la farina, l’aigua i el llevat. De nou troben que l'aigua és un ingredient principal per elaborar el nostre pa.
Ingredients
500 gr. de farina
250 gr. d'aigua aproximadamnet
10 gr. de sal
1 pastilla de llevat


Elaboració
Barrejar tots els ingredients i treballar-los fins a aconseguir una massa fina. Si trobeu que us falta aigua, aneu-ne afegint, però a poc a poc, una cullerada cada vegada. Si, al revés, veieu que la massa és massa tova afegiu farina, també a poc a poc. Tapar-la amb un drap humit i deixar-la reposar fins que dobli el seu tamany.

Tornar a amassar. Tallar la pasta i formar els pans. Deixar-los creixer sobre una plata greixada, a punt per anar al forn.

Introduir el pa al forn a 200ºC. Estarà a punt quan veieu que estan torradets per sota. Segons el tamany i el tipus de forn variarà el temps necessari de cuita. En tot cas podeu calcular una mitja hora si no són panets molt petits, però aquest temps només és orientatiu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada