dimarts, 1 de març del 2016

Flam d'ou al bany maria

El flam d'ou al bany maria es pot fer al forn, a l'olla a pressió i, tal i com em va explicar l'Amadeu Bonet, també es pot fer en una cassola normal!
Aquí teniu els ingredients per fer un flam per a 6 persones:
  • caramel líquid
  • 115 g de sucre
  • 5 ous
  • ½ litre de llet semidesnatada
  • 1 branca de canyella
  • pell de 1/2 llimona


Necessitarem un recipient de vidre, una flamera i ½ litre d’aigua


1. Escalfem la llet, la pell de la llimona i la canyella, i ho fem bullir a foc lent uns 5 minuts. Després treiem la pell de la llimona i la branca de canyella i deixem refredar la llet.
2. En un bol, batem el sucre amb els ous.
3. Posem el caramel a la base de la flamera.
4. Quan la llet s'hagi refredat, la incorporem lentament a la barreja d'ous i sucre a través d'un colador i sense deixar de batre.
5. Un cop ho tenim tot ben barrejat, ho aboquem a la flamera.
6. Posem la flamera en una safata que pugui anar al forn i que sigui prou alta perquè hi poguem posar ½ litre d’aigua freda. L’aigua ha d’arribar, més o menys, a la meitat de la flamera
7. Posem la safata al forn uns 50 minuts a 170º C.

8. Deixem refredar el flam a la nevera un mínim de 12 hores.

Si volem coure el flam a l'olla a pressió, necessitarem una flamera amb tapa. Posarem el mig litre d'aigua freda a l'olla a pressió, després hi col·locarem la flamera ben tapada, tancarem l'olla i la poarem al foc.Quan comenci a xiular abaixarem el foc i comptarem 17 minuts. Tancarem el foc i quan deixi de sortir vapor, obrirem l'olla. Deixem refredar el flam 12 hores a la nevera.

Per fer el flam a la cassola, el farem igual que amb l'olla a pressió, però no taparem la cassola, i deixarem coure el flam fins que veiem que està quallat.

Bon profit!

1 comentari:

  1. How To Get The £10 No Deposit Bonus at CaesarsCasino
    When หาเงินออนไลน์ you log in, worrione you can receive a no deposit bonus and free choegocasino spins. No deposit bonuses are a welcome bonus that can be used to boost your gaming experience.

    ResponElimina